میگرن و چند راه برای کنترل آن
میگرن یک مشکل نورولوژیک است که سردردهای شدیدی را معمولاً در یک طرف سر ایجاد می کند و ممکن است از چند ساعت تا چند روز ادامه یابد.
خیلی از افراد درگیر سرگیجه، حالت تهوع و حساسیت به نور و صدا هم می شوند. درمانی برای میگرن وجود ندارد، اما اطلاعات پزشکی روشهایی برای کاهش درد یا پیشگیری از وقوع مجدد آن را به ما معرفی کرده که در این مقاله چند مورد از آنها را بررسی میکنیم.
درمان علائم و نشانه های میگرن
قبل از این که به توضیح نحوه درمان میگرن بپردازیم، لازم دانستیم که برخی از علائم این بیماری را به طور جزئی تر بررسی کنیم. این نشانه ها و علائم ممکن است که چند روز پیش از بروز سردرد ها شروع شوند. برخی از این دسته از علائم و نشانه های میگرنی را ذکر کرده ایم و در ادامه به بررسی هر یک از این علائم می پردازیم:
افسرده شدن
بی انرژی بودن و ناتوانی
احساس کمبود خواب
سفت شدن گردن
حساس شدن به صدا
بهم ریختگی درونی و ایجاد تنش در برخورد با سایرین
در صورت عدم درمان میگرن، این علائم ممکن است بر حواس پنج گانه فرد نیز تاثیر بگذارند. برای مثال فرد بینایی خود را به صورت موقت از دست بدهد. مشکل در صحبت کردن، راه رفتن و بی حسی در دست ها و سایر نقاط نیز از جمله این دسته از نشانه ها است.
علائم مرحله حمله میگرن
دسته دیگری از علائم این بیماری وجود دارد که به علائم حمله میگرن مشهور هستند. هنگام بروز این علائم، فرد مبتلا سخت ترین مرحله بیماری را می گذراند. این علائم در مبتلایان به این بیماری ممکن است به شکل های مختلفی خود را نشان دهند. در صورت عدم درمان میگرن، این علائم ممکن است در هر زمانی ظاهر شوند و فرد مبتلا را در موقعیت های مختلف آزار دهند. این علائم همچنین ممکن است تا چند روز قطع نشده و ادامه داشته باشند. از رایج ترین علائم حمله میگرنی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
تهوع و استفراغ
درد گرفتن ناحیه ای مشخص از سر
حس کردن نبض در سر
حساس شدن به نور
حساسیت به صدا
سرگیجه
حمله در بیشتر افراد در حدود 4 ساعت ادامه پیدا می کند اما در صورت عدم درمان میگرن، بازه زمانی این حملات به 3-7 روز نیز ممکن است افزایش یابد.
میگرن را چگونه کنترل کنیم؟
روشهای ساده و موثری برای کنترل و مدیریت آن وجود دارد. در ادامه با پنج مورد از این روشها آشنا خواهیم شد:
1 -به یک زمانبندی خاص پایبند باشید
سبک زندگی و فعالیتهای روزمره شما هر چیزی که هست باید به یک زمانبندی منظم پایبند باشید. این زمانبندی ممکن است شامل رفتن به رختخواب و بیدار شدن در یک زمان مشخص، خوردن غذا در وعدههای غذایی منظم و انجام تمرینات ورزشی روزانه باشد.
2- محرکهای میگرن را شناسایی کنید و جلوی آن را بگیرید
اغلب این محرکها ممکن است نوع خاصی از غذاها همچون شکلات تلخ یا پنیر باشد.
3- دادههای ثبت شده را تجزیه و تحلیل کنید
محرکهایی را که در عرض چند ماه به دست آوردهاید تجزیه و تحلیل کنید تا به یک نتیجه نهایی برسید.
4- یک مکمل مناسب در نظر بگیرید
مطالعات نشان داده است که منیزیم، ویتامین B2 و CoQ10 جزو مکملهایی هستند که اثر آرامش بخشی دارند.
5- هر گونه ورزش شدید را کم کنید
محققان نشان دادهاند که درد در برخی از مواقع با انجام تمرینات ورزشی شدید بدتر میشود. سعی کنید از یوگا استفاده کنید که میتواند باعث ایجاد آرامش، کاهش استرس و درد شود. ورزشهای هوازی ملایم نیز میتواند به از بین بردن سفتی در گردن و شانهها کمک کند.